Overview

The main axis of the development opens it up to the natural surroundings and adjacent commercial businesses. The development will be formed out of four main blocks. Since the development will sit on uneven ground, the design includes a square that sinks downwards. The blocks will have slanted eco-friendly roofs that opens up to a wider view of the natural environment.

Buildings are arranged accordingly: with the large theatre next to the main road; the cultural centre connecting with the district’s new park; the art centre designed as an overpass sitting between the cultural centre and science museum, this will also become the focal point of the development; the library is situated next to the hills as to minimise noise and create a serene environment for users.

Location: Shenzhen, China

Client: Shenzhen Guangming Government

Sector: Civic & Government

Facility: Culture and Art

Size: 83,000 m²

Status: Competition

Year: 2015

Scope: Architecture

RELATED CONTENT