Overview

The design solution for the 3,100 m² school was the creation of a layered arrangement of spaces which separated the public realm on arrival from the private areas and fully integrated the 3 additional support needs classrooms with the 10 standard classrooms and 20/20 Nursery.

The buildings open plan shared areas are brought together in the heart of the school and are open to circulation spaces allowing supervision by teachers either directly or passively.

The change from separate rooms benefited the school by allowing the omission of an air conditioning plant. The clear architectural diagram provides robustness and ease of maintenance, combining necessary internal relationships with clear wayfinding and flexible teaching environments, and giving the external envelope a playful yet strong sense of identity.

Location: Glasgow, United Kingdom

Sector: Education

Size: 3,100 m²

Status: Completed

RELATED CONTENT